Υλικά
Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
½ -¾ φλ. τυρί κότατζ
1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. γάλα
6 γιαρμάδες
Για γαρνιτούρα: ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα τριμμένα, βούτυρο λιωμένο.
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην αρπάξουν.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τους γιαρμάδες σε βραστό νερό για 2 λεπτά.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα.
Βγάζουμε τα κουκούτσια, καθαρίζουμε το τραχύ μέρος από το εσωτερικό και τους κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.
Δουλεύουμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη (ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο από ½ φλ.
γάλα).
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλ.
και κόβουμε κύκλους διαμέτρου 10 εκ..
Τοποθετούμε επάνω σε κάθε κύκλο από ένα κομμάτι γιαρμά και το τυλίγουμε καλά με τη ζύμη.
Βρέχουμε τα χέρια μας και κυλάμε το ντάμπλινγκ ανάμεσά τους, για να γίνει λεία η επιφάνεια.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό (1 κοφτή κ.σ για κάθε 1 λίτρο νερό).
Τοποθετούμε τα ντάμπλινγκς ένα-ένα σε τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε στο νερό.
Βράζουμε περίπου 8 -10 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια -τότε είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι, τα ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τα διατηρούμε ζεστά επάνω σε σκεύος με καυτό νερό.
Για να σερβίρουμε, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο.
Α.Τ