X

Ντάμπλινγκς με γιαρμάδες

Υλικά

Υλικά

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό

½ -¾ φλ. τυρί κότατζ

1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλ. γάλα

6 γιαρμάδες

Για γαρνιτούρα: ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα τριμμένα, βούτυρο λιωμένο.

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην αρπάξουν.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τους γιαρμάδες σε βραστό νερό για 2 λεπτά.

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα.

Βγάζουμε τα κουκούτσια, καθαρίζουμε το τραχύ μέρος από το εσωτερικό και τους κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Δουλεύουμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη (ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο από ½ φλ.

γάλα).

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλ.

και κόβουμε κύκλους διαμέτρου 10 εκ..

Τοποθετούμε επάνω σε κάθε κύκλο από ένα κομμάτι γιαρμά και το τυλίγουμε καλά με τη ζύμη.

Βρέχουμε τα χέρια μας και κυλάμε το ντάμπλινγκ ανάμεσά τους, για να γίνει λεία η επιφάνεια.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό (1 κοφτή κ.σ για κάθε 1 λίτρο νερό).

Τοποθετούμε τα ντάμπλινγκς ένα-ένα σε τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε στο νερό.

Βράζουμε περίπου 8 -10 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια -τότε είναι έτοιμα.

Τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι, τα ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τα διατηρούμε ζεστά επάνω σε σκεύος με καυτό νερό.

Για να σερβίρουμε, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο.

Α.Τ

Επίσης...

Απολαμβάνοντας χουρμάδες

Δοκιμάστε τρία πεντανόστιμα γλυκά που απογειώνονται από τον καρπό της φοινικιάς.

Βάλε το νεκταρίνι στην κουζίνα σου!

Δείτε τρεις συνταγές με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το σταφύλι πρωταγωνιστεί σε αυτά τα τρία γλυκά

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για κρέμα, κέικ και trifle με σταφύλι.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.