Υλικά
Υλικά
1 κ. σύκα φρέσκα
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορνφλάουρ
½ ποτήρι νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Για το πλάσιμο
100 γρ. καρύδια τριμμένα
100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
100 γρ. φιστίκια τ. Αιγίνης τριμμένα
100 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα και κόβουμε το κοτσάνι τους.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
Τα ανακατεύουμε συνέχεια και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Καβουρδίζουμε το σουσάμι και το ανακατεύουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.
Φτιάχνουμε μπάλες από το συκόπαστο και τις τυλίγουμε με τους ξηρούς καρπούς.*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλίας" στον Έμπωνα Ρόδου.