Υλικά
Υλικά
6 μήλα gala ή golden
125 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
30 ml νερό
1/2 κ.γ. κανέλα
1 φύλλο ζύμης μπριζέ αρκετό για φόρμα 28 εκ.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα.
Σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό σκεύος με διάμετρο 25 εκ.
(που να μπαίνει και στον φούρνο) βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, τοποθετούμε στο μάτι και αφήνουμε να κοχλάσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα σκούρο ξανθό.
Προσθέτουμε τα μήλα και γυρίζουμε να καλυφθούν με το σιρόπι, ψήνοντας ακόμα 2’-3’ λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τακτοποιούμε προσεκτικά τα μήλα σε κυκλικό σχήμα, με τη ράχη στον πάτο του σκεύους.
Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Σκεπάζουμε με το φύλλο της ζύμης και γυρίζουμε το τελείωμα προς τα μέσα.
Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε περίπου 50’ ή μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα η ζύμη.
Αφήνουμε να σταθεί 10’-15’ πριν αναποδογυρίσουμε τη τάρτα σε πιατέλα.
Σερβίρουμε χλιαρή, μαζί με παγωτό βανίλια ή σαντιγί στο πλάι.