X

Παγωτό Πραλίνα

Ένα πλούσιο, βελούδινο παγωτό, με την υφή που έχουμε αγαπήσει στα ιταλικά παγωτά. Δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, μικρό ή μεγάλο.

Υλικά

1 μικρό βαζάκι πραλίνα φουντουκιού

4 αυγά

330 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

20 γρ. ζάχαρη

20 cl νερό

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και κρατάμε μόνο δύο από τα τέσσερα ασπράδια.

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα μπρίκι και τη διαλύουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το σιρόπι με τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί, χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη. Αν προηγουμένως αφήσουμε την κρέμα για 10' στην κατάψυξη, η σαντιγί θα χτυπηθεί πιο εύκολα και γρήγορα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Με μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενοποιούμε σε ένα μεγάλο μπολ το σιρόπι, την πραλίνα φουντουκιού, τη σαντιγί και τέλος τη μαρέγκα.

Μεταφέρουμε το παγωτό σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη. Στο μεταξύ, το βγάζουμε δύο φορές, ανά μία ώρα, και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Έτσι, θα έχει καλύτερη υφή. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Tip

Αν θέλουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή μπισκότα: θα το κάνουμε όταν βγάλουμε το παγωτό από την κατάψυξη για να το αφρατέψουμε την πρώτη φορά, διαφορετικά θα μείνουν στον πάτο.

Επίσης...

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απόλαυση στο κουτάλι: 4 σπιτικές συνταγές για παγωτό (και vegan!)

Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση - κι όταν το φτιάχνεις στο σπίτι, γίνεται ακόμα πιο γευστικό και υγιεινό.

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.