Υλικά
250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 φύλλα ζελατίνας
1 κοφτή κ.σ. κανέλα
1 μεγάλη γεμάτη κ.σ. μέλι
μέλι & τριμμένο καρύδι ή γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε 1-2 κ.σ. κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνα. Τη στύβουμε και τη διαλύουμε σε 1 φλιτζ. του καφέ ζεστό νερό.
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να ρευστοποιηθεί, σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το ανθότυρο, την κανέλα, τη ζελατίνα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με μέλι και τριμμένο καρύδι ή με οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού.
Tip
Αντί για κανέλα, μπορούμε να αρωματίσουμε με μαστίχα σε σκόνη ή με 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας.