X

Τάρτες Σφολιάτας με Δροσερή Κρέμα Πεπόνι

Η συνταγή για τάρτες σφολιάτας με δροσερή κρέμα πεπόνι.

Υλικά

Υλικά για 12 τάρτες

Για τις βάσεις

2 φύλλα σφολιάτας

1 αυγό

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

500 γρ. ψίχα πεπονιού

6 αυγά

150 γρ. κορν φλάουρ

250 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

Για το γαρνίρισμα

1 πεπόνι

150 ml γλυκό κρασί

100 γρ. ζάχαρη

κλωναράκια φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση

Ανοίξτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αλείψτε το με το αυγό ελαφρά χτυπημένο και ακουμπήστε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πατήστε με τα χέρια σας για να κολλήσει.

Κόψτε σε 12 μέρη. Χαράξτε κάθε μέρος περιμετρικά στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα πλαίσιο. Χαράξτε τη σφολιάτα στο εσωτερικό του πλαισίου διαγώνια.

Βάλτε τα κομμάτια της σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Αλείψτε την επιφάνεια με αυγό και ψήστε τα στους 175°C για 30'. Αφού κρυώσουν, πατήστε το εσωτερικό τους για να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα για την κρέμα.

Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε το γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίξτε στο μείγμα λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Ρίξτε όλο το γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τη ψίχα του πεπονιού πολτοποιημένη και τη βανίλια και αφήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. Κατεβάστε από την εστία και αφήστε τη να κρυώσει.

Για να ετοιμάσετε το γαρνίρισμα, βγάλτε με ένα κουτάλι παριζιέν μπάλες από την ψίχα του πεπονιού. Βάλτε το γλυκό κρασί με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση για 4'-5', κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Ρίξτε στο σιρόπι τις μπάλες του πεπονιού και αφήστε τις για λίγες ώρες στο ψυγείο.

Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, μοιράστε με ένα κορνέ την κρέμα στις ψημένες βάσεις σφολιάτας και γαρνίρετε με τις μπάλες πεπονιού. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα.

Tip

Βάλτε 2-3 διαφορετικά είδη πεπονιού, για ποικιλία στη γεύση, στο χρώμα και στα αρώματα.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.