X

Τάρτα με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Πώς θα φτιάξετε μία πεντανόστιμη τάρτα με αμύγδαλα και ροδάκινα.

Υλικά

Για μια φόρμα 24 εκ.

300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο κρόκο αυγού

Για την κρέμα αμυγδάλου

250 γρ. αμυγδαλόψιχα

200 γρ. ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο

2 αυγά

2 ασπράδια

1 βανίλια σκόνη

Για τα ροδάκινα σε σιρόπι μέντας

1 κιλό ροδάκινα

800 γρ. ζάχαρη

800 ml νερό

4-5 κλωναράκια φρέσκια μέντα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη βάση της τάρτας: Τρίψτε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει σαν ψίχουλα.

Ρίξτε μετά τον κρόκο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο παγωμένο νερό.

Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίξτε τη με τον πλάστη και απλώστε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.

Σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 10'.

Για την κρέμα αμυγδάλου, χτυπήστε στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα ασπράδια και τη βανίλια και μετά ρίξτε το βούτυρο. Ανακατέψτε και αδειάστε την κρέμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 35'.
Για τα ροδάκινα, βάλτε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και όταν πάρει βράση κόψτε τα ροδάκινα στη μέση, βγάλτε τα κουκούτσια και ρίξτε τα στο βραστό νερό.

Αφήστε τα για 20 δευτερόλεπτα και βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα σε ένα πιάτο.

Βάλτε το νερό με τη ζάχαρη και τη μέντα να βράσουν για 2'-3', προσθέστε τα ροδάκινα και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5'. Κατεβάστε το σιρόπι με τα ροδάκινα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Διατηρήστε τα στο ψυγείο.

Όταν ψηθεί η τάρτα, αφήστε τη να κρυώσει και σερβίρετε με τα ροδάκινα.

Tip

Διαλέξτε ροδάκινα με σφιχτή σάρκα, για να μη διαλυθούν στο σιρόπι.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας χουρμάδες

Δοκιμάστε τρία πεντανόστιμα γλυκά που απογειώνονται από τον καρπό της φοινικιάς.

Βάλε το νεκταρίνι στην κουζίνα σου!

Δείτε τρεις συνταγές με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το σταφύλι πρωταγωνιστεί σε αυτά τα τρία γλυκά

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για κρέμα, κέικ και trifle με σταφύλι.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.