Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ σοκολάτα
1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
1 συσκευασία καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. γάλα
Για το γλάσο
125 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το καραμελωμένο γάλα.
Σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί στρώνουμε μια στρώση μπισκότα. Από πάνω ρίχνουμε το μισό καραμελωμένο γάλα.
Σκεπάζουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα. Από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη κουζίνας και το βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει η βάση, μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το μείγμα της κρέμας σοκολάτας με το γάλα, μέχρι να πάρουμε μια αφράτη κρέμα. Με μια μαρίζ απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του γλυκού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη σοκολάτα με το βούτυρο και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.
Ελέγχουμε την κρέμα σοκολάτας να δούμε ότι έχει στερεοποιηθεί και απλώνουμε πάνω στο γλυκό το γλάσο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς, για περίπου 2 ώρες.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε και μπισκότα κανέλας ή μιράντα, αλλά και να προσθέσουμε στην κρέμα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια ή απλά να τα σκορπίσουμε στην επιφάνεια πριν από το σερβίρισμα.