Υλικά
500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
100 γρ. αλεύρι
125 γρ. ζάχαρη
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
350 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
1 κουτ. γλυκού κανέλα
αλεύρι και βούτυρο για το πυρίμαχο σκεύος
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τρίψτε την κολοκύθα και πιέστε τη με τα χέρια σας για να βγάλει τα υγρά της.
Βάλτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και την κανέλα. Ρίξτε την τριμμένη κολοκύθα και ανακατέψτε.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και αδειάστε εκεί το μείγμα.
Ψήστε στους 175°C για 35-40 λεπτά.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη πριν σερβίρετε.
Tip
Μπορείτε να περιχύσετε το σουφλέ με το εξής αρωματικό σιρόπι: Ζεστάνετε 3 κ.σ. μέλι με ελάχιστη κανέλα και ανακατέψτε με 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.