Υλικά
Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
1 φύλλο ζύμης κουρού
1 κιλό ρικότα ή ανθότυρο
150 γρ. μέλι
4 αυγά και 4 κρόκους
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Απλώστε το φύλλο κουρού σε αντικολλητική φόρμα για τάρτες. Κόψτε με το ψαλίδι τις άκρες που περισσεύουν.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ρικότα με το μέλι, την άχνη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στους 180°C για 50 λεπτά, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.
Αφήστε τη μελόπιτα να κρυώσει πριν τη σερβίρετε. Ραντίστε την επιφάνειά της με λίγο μέλι.
Tip
Παραλλαγή της κλασικής σιφναίικης μελόπιτας.