Υλικά
Υλικά για 32 κρουασανάκια
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό για την επιφάνεια
3-4 κουταλιές ζάχαρη
Για τη σοκολατένια γέμιση
150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Για τη γέμιση μαρμελάδας
1 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
100 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες οριζόντια και 4 λωρίδες κάθετα.
Χωρίστε τα κομμάτια ζύμης, και στα πρώτα ορθογώνια φύλλα μοιράστε τις σταγόνες κουβερτούρας.
Τυλίξτε κάθε φύλλο διαγώνια, σχηματίζοντας ένα ρολό.
Λυγίστε το, για να γίνει σαν μισοφέγγαρο και να πάρει το σχήμα του κρουασάν.
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τη μαρμελάδα. Απλώστε το μείγμα στα υπόλοιπα φύλλα ζύμης.
Τυλίξτε τα σε ρολό με τον ίδιο τρόπο.
Βάλτε όλα τα κρουασανάκια σε ταψιά φούρνου στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπήστε το αυγό με 2 κουταλιές νερό και αλείψτε την επιφάνεια των κρουασάν.
Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ψήστε τα στους 175°C για 25 λεπτά.
Τip
Οι σταγόνες κουβερτούρας αντέχουν σε υψηλή θερμοκρασία και είναι ιδανικές για ζύμες και παρασκευές που θέλουν ψήσιμο. Μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό από σταγόνες κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας.