Υλικά
Για τη μαρέγκα
10 ασπράδια
600 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Για την κρέμα λεμονιού
10 κρόκους αβγού
400 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
250 ml χυμό λεμονιού
Για το γαρνίρισμα
ποικιλία από φρούτα (ανανά, φράουλες, ακτινίδια)
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε μετά σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 7'-8'.
Προσθέστε το κορν φλάουρ και το ξίδι και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
Απλώστε τη μαρέγκα σε αντικολλητικό χαρτί σχηματίζοντας έναν δίσκο με διάμετρο 25 εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του, για μιάμιση ώρα.
Όταν ψηθεί η μαρέγκα, κλείστε τον θερμοστάτη, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τη μαρέγκα να κρυώσει τελείως πριν τη βγάλετε από τον φούρνο.
Για την κρέμα λεμονιού, ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για 5' περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
Βάλτε την κρέμα λεμονιού επάνω στη μαρέγκα και σερβίρετε με ψιλοκομμένα φρούτα.
Tip
Διατηρήστε την κρέμα λεμονιού για αρκετές ημέρες σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο ή σε αποστειρωμένο βάζο για περισσότερο χρόνο.