Υλικά
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
200 γρ. λάδι
4 αυγά
2 φλ. ζάχαρη (300-400 γρ.)
2 μήλα
2 κυδώνια
1 κρ/πότηρο κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Πρώτα απ’ όλα καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μήλα και τα κυδώνια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το κονιάκ, την κανέλα, τη 1 κ.σ. ζάχαρη και τα αφήνουμε 10’-15’ να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι σε μια λεκάνη με το μίξερ χειρός για 1’.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε άλλο 1’.
Ανακατεύουμε το μπέικιν με τη φαρίνα και το χτυπάμε κι αυτό 1’-2’ να πετύχουμε μια πηχτή και παχύρρευστη ζύμη.
Στραγγίζουμε τα μήλα και τα κυδώνια και τα ανακατεύουμε στη ζύμη με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί (στο οβάλ πυρέξ χωράνε ίσα-ίσα) και τα αδειάζουμε, τα στρώνουμε από πάνω με το κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50’-60’ περίπου στους 200 βαθμούς.