Υλικά
100 γρ. σταφίδες
4 κ.σ. κονιάκ
1 1/2 κιλό μήλα
1 κ.γ. κανέλα
450 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
μία πρέζα αλάτι
350 ml λάδι
700 γρ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες με το κονιάκ.
Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια, πασπαλίζουμε με κανέλα και έπειτα ανακατεύουμε με τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το λάδι.
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και έπειτα το ρίχνουμε στο μείγμα. Τα δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τη μισή ζύμη και τις άκρες της ζύμης τις ανεβάζουμε λιγάκι και πατάμε στην άκρη του ταψιού.
Απλώνουμε πάνω τα μήλα με τις σταφίδες κι από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 45 λεπτά στους 190 βαθμούς.