Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό τριμμένο καρύδι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
100 γρ. γλυκό πορτοκάλι ή νεράτζι ψιλοκομμένο
150 γρ. λάδι
λίγα ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το καρύδι, με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο και το τρίμμα της σοκολάτας.
Ανοίγουμε ένα- ένα φύλλο, το λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε 3 - 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα καρυδιού.
Διπλώνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλα τα ρολά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τοποθετούμε τα ρολά σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. Όταν ψηθούν τα ρολά τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό και το γλυκό χλιαρό.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης.