X

Λαδένια Πάστα Φλώρα

Η συνταγή για μία καταπληκτική λαδένια πάστα φλώρα.

Υλικά

3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και τα ζυμώνουμε.

Τη ζύμη τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι το στρώνουμε σε ταψί.

Από το δεύτερο κομμάτι της ζύμης κόβουμε ένα κομμάτι το πλάθουμε κορδόνι και το τοποθετούμε γύρω γύρω στο ταψί.

Αδειάζουμε τη μαρμελάδα στο ταψί και με τη ζύμη που έμεινε πλάθουμε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζουν μικρά τετράγωνα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30’-40’ λεπτά και την κόβουμε όταν κρυώσει τελείως.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.