Υλικά
500 γρ. φαρίνα αλεύρι
250 γρ. βούτυρο
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από πορτοκάλι
4 βανίλιες
2 μπανάνες μεγάλες, ώριμες
1/2 ποτήρι σταφίδες
κουβερτούρα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το χυμό, το ξύσμα και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα λίγο λίγο.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις μπανάνες (αφού τις έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια) και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα με μια κουτάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα την οποία την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Έπειτα με μια λωρίδα αλουμινόχαρτου γαρνίρουμε το κέικ ένα κομμάτι με κουβερτούρα ένα με άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθεί όλο.