X

Κρέμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κρέμα πορτοκαλιού.

Υλικά

100 γρ. χυμό πορτοκαλιού

100 γρ. βούτυρο/μαργαρίνη

75 γρ. ζάχαρη

ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

3 αυγά, χτυπημένα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα.

Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και μόλις κρυώσει, τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 1 μήνα.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.