Υλικά
2 και 1/4 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουτ. της σούπας κοφτές αλεύρι
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε με προσοχή το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα.
Όταν η κρέμα πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας σε αραιά διαστήματα.
Όταν η κρέμα κρυώσει εντελώς προσθέτουμε και το γιαούρτι, ανακατεύοντας προσεχτικά για να ενσωματωθούν τα δύο μείγματα.
Το βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο και στην κατάψυξη.
Μετά από 1-2 ώρες ανάλογα με το πόσο δυνατή είναι η ψύξη του ψυγείου μας, το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ.
Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές, έτσι ώστε να γίνει το παγωτό μας αφράτο. Τέλος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, μέχρι τη στιγμή που θα το σερβίρουμε.
Παραλλαγές: Μπορούμε να αφαιρέσουμε τη βανίλια και να προσθέσουμε 2 κουταλιές κακάο και 4 κουταλιές ζάχαρη επιπλέον στο γάλα όταν το ζεσταίνουμε ή να λιώσουμε μαζί με το γάλα λίγη σοκολάτα.
Για παγωτό μόκα, στο γάλα μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας κοφτή στιγμιαίο καφέ, μαζί με μια κουταλιά κοφτή της σούπας κακάο (προαιρετικά) και πάλι 4 κουταλιές ζάχαρη επιπλέον.
Τέλος και στις δύο παραλλαγές μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα όταν έχει κρυώσει για δυνατότερο άρωμα και γεύση, λίγο λικέρ της αρεσκείας μας π.χ. λικέρ του καφέ ή λικέρ κακάο.