Υλικά
1 κιλό φλούδες κίτρου
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Ξύνουμε ελαφρά τα κίτρα, τα ξεπλένουμε καλά και αφαιρούμε τις φλούδες τους με κοφτερό, μυτερό μαχαίρι.
Κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για δύο ακόμη φορές.
Στραγγίζουμε και απλώνουμε τις φλούδες πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν για 2 έως 3 ώρες. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε φλούδες και συνεχίζουμε το βρασμό για 5 λεπτά.
Αφήνουμε για 24 ώρες και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.