Υλικά
1 κιλό νεκταρίνια
500 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τα νεκταρίνια σε φέτες χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε (ένα νεκταρίνι μέτριο 6 φέτες).
Τα αφήνουμε όλη νύχτα με την ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για να βγάλει τα ζουμάκια του (δεν χρειάζεται καθόλου νερό).
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.