Υλικά
4 αχλάδια καθαρισμένα και πολύ ψιλοκομμένα
4 έτοιμα κρουασάν βουτύρου (το κλασικό μέγεθος)
½ φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού
4 αβγά
½ φλιτζ. φρέσκο γάλα
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ φλιτζ. τριμμένο φουντούκι (ή αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο καρύδι)
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε εγκάρσια στη μέση κάθε κρουασάν.
Τα ανοίγουμε, τα αλείφουμε με πραλίνα, προσθέτουμε αχλάδι και τα κλείνουμε πιέζοντας καλά. Φροντίζουμε να μοιράσουμε ισόποσα την πραλίνα και το αχλάδι.
Κόβουμε τα κρουασάν σε 6-7 κομμάτια το καθένα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αβγά με το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι (18x20 εκ.) σκορπάμε στον πάτο τα κρουασάν και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω τους την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το φουντούκι, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25'.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10' ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Tip
Την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε με μήλα ή μπανάνες. Μπορούμε να ετοιμάσουμε το γλυκό αποβραδίς, να το κρατήσουμε στο ψυγείο και να το ψήσουμε το επόμενο πρωί.