Υλικά
1 αβγό
2 κ.σ. ζάχαρη
½ ποτήρι φρέσκο γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
3-4 μπανάνες
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο φιστίκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάμε πρώτα με το σύρμα το αβγό και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βανίλια και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Τον σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τον αφήνουμε για 20'.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε πλαγίως σε ροδέλες, έτσι ώστε οι ροδέλες να βγουν μεγάλες.
Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το ζεσταίνουμε και λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τα πανκέικ δεν θέλουν πολλή λιπαρή ουσία για να ψηθούν.
Ίσα ίσα να απλώσουμε λίγο βούτυρο στον πάτο του τηγανιού. Μόλις ζεσταθεί, βουτάμε κάθε ροδέλα μπανάνας στον χυλό και τη βάζουμε στο τηγάνι, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους.
Μόλις φουσκώσουν και ροδίσουν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη.
Βάζουμε τα πανκέικ σε πιατέλα, απλώνουμε πάνω τους μπόλικη σοκολατένια πραλίνα και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Τα τρώμε ζεστά!
Tip
Αντί για μπανάνα, μπορούμε να βάλουμε φέτες μήλου. Αντί για πραλίνα, μπορούμε να τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.