Υλικά
8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
15 κ.σ. κοφτές άνθος αραβοσίτου
Εκτέλεση
Βράζουμε τα 6 φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα με το άνθος αραβοσίτου, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας (Προσοχή: τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα -τα δοκιμάζουμε βάζοντας τα σε ένα σκεύος με αρκετό νερό να τα σκεπάζει, αν πάνε στο πάτο είναι φρέσκα εάν επιπλέουν τα πετάμε).
Όταν έλθει σε σημείο βρασμού το γάλα με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το μείγμα μας από το μπολ ανακατεύοντας συνέχεια.
Σε λίγα λεπτά η κρέμα παγωτού είναι έτοιμη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει, αφού προηγουμένως την έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν αρχίζει να παγώνει τη βάζουμε στην παγωτομηχανή. Εάν δεν έχουμε, την χτυπάμε στο μπλέντερ για να αφρατέψει.
Παραλλαγή: κάνουμε τη βασική συνταγή κρέμας παγωτού και προσθέτουμε λίγη μαστίχα (μισό κουτ. γλυκού) κοπανισμένη και 1 φακελάκι έτοιμο σαλέπι ντουντουρμά και φτιάχνουμε έτσι ένα μυρωδάτο πολίτικο ντουντουρμά.