X

Κρέμα Παγωτού με Φρέσκο Γάλα

Η συνταγή για φανταστική κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα.

Υλικά

8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

3 αυγά

2 βανίλιες

15 κ.σ. κοφτές άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση

Βράζουμε τα 6 φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα με το άνθος αραβοσίτου, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας (Προσοχή: τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα -τα δοκιμάζουμε βάζοντας τα σε ένα σκεύος με αρκετό νερό να τα σκεπάζει, αν πάνε στο πάτο είναι φρέσκα εάν επιπλέουν τα πετάμε).

Όταν έλθει σε σημείο βρασμού το γάλα με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το μείγμα μας από το μπολ ανακατεύοντας συνέχεια.

Σε λίγα λεπτά η κρέμα παγωτού είναι έτοιμη.

Τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει, αφού προηγουμένως την έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν αρχίζει να παγώνει τη βάζουμε στην παγωτομηχανή. Εάν δεν έχουμε, την χτυπάμε στο μπλέντερ για να αφρατέψει.

Παραλλαγή: κάνουμε τη βασική συνταγή κρέμας παγωτού και προσθέτουμε λίγη μαστίχα (μισό κουτ. γλυκού) κοπανισμένη και 1 φακελάκι έτοιμο σαλέπι ντουντουρμά και φτιάχνουμε έτσι ένα μυρωδάτο πολίτικο ντουντουρμά.

Επίσης...

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απόλαυση στο κουτάλι: 4 σπιτικές συνταγές για παγωτό (και vegan!)

Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση - κι όταν το φτιάχνεις στο σπίτι, γίνεται ακόμα πιο γευστικό και υγιεινό.

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.