Υλικά
Για τη ζύμη:
3 1/2 κούπες τσαγιού αλεύρι
3/4 της κούπας λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για τη γέμιση:
1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. κανέλα
6 μήλα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις βανίλιες και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο.
Ζυμώνουμε και όταν η ζύμη γίνει ψιχουλιαστή είναι έτοιμη.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη και τα ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (καρύδια, ζάχαρη, κανέλα).
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε (πατάμε λίγο για να στρωθεί) τη μισή ζύμη.
Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη (πατάμε πάλι).
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και τηνπασπαλίζουμε με λίγη άχνη όπως είναι ζεστή για να κολλήσει.