Υλικά
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια τριμμένο μήλο (3-4 μήλα)
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
Για το πασπάλισμα:
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά της ζύμης, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Προκύπτει μια ζύμη πολύ μαλακή, που όμως δεν κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα πλαταίνουμε στην παλάμη μας και βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση.
Το κλείνουμε και το βάζουμε σε ταψί με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.