Υλικά
1 κιλό μήλα
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
500 ml γλυκό λευκό κρασί
200 γρ. σταφίδες
600 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια.
Τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ξύσμα.
Προσθέτουμε τα 400 ml από το κρασί και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30'.
Στο μεταξύ, μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 2-3 κ.σ. ζεστό νερό.
Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο κρασί.
Βράζουμε τη μαρμελάδα για άλλα 30'.
Την αφήνουμε να κρυώσει και τη μοιράζουμε σε βάζα. Τη συντηρούμε στο ψυγείο.
Tip
Αν σε κάποιο σουπερμάρκετ βρείτε ζάχαρη ειδική για μαρμελάδες, να την προτιμήσετε, δένει καλύτερα. Αν προτιμάτε το πορτοκάλι, αντικαταστήστε με αυτό το λεμόνι.