Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
200 ml φρέσκο γάλα
2 φύλλα ζελατίνης
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Για τη σάλτσα
2 ώριμους λωτούς
τον χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τις ζελατίνες στο κρύο γάλα για 10'-15', μέχρι να φουσκώσουν.
Σε μια αντικολλητική μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος σε πολύ χαμηλή φωτιά, μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίχνουμε τα φύλλα της ζελατίνας και ανακατεύουμε.
Όταν διαλυθούν εντελώς, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Μοιράζουμε το μίγμα σε φορμάκια της κρέμας καραμελέ και αφήνουμε τις πανακότες να πήξουν στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (για να ξεφορμαριστούν πιο εύκολα, ντύνουμε τα φορμάκια με μεμβράνη κουζίνας).
Για τη σάλτσα, καθαρίζουμε τους λωτούς, τους ψιλοκόβουμε και τους χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.
Ξεφορμάρουμε τις πανακότες και τις σερβίρουμε με το γλάσο λωτού.
Tip
Αν πέσει περισσότερος χυμός πορτοκαλιού και σας βγει νερουλή η σάλτσα, απλώς προσθέστε επιπλέον λωτό.