Υλικά
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό λάδι
1/2 λίτρο νερό
100 γρ. μέλι
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 σακουλάκι σουσάμι (όσο πάρει)
1 χούφτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
λίγο γαρίφαλο τριμμένο
λίγη κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το λάδι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι το ψιλό και το χοντρό.
Ανακατεύουμε συνέχεια 5 με 7 λεπτά.
Βάζουμε μέσα σε μια βαθιά κουτάλα 1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό και βυθίζουμε σιγά στο μείγμα που βράζει και ανακατεύουμε για να "φύγει".
Όταν διαλυθεί, είναι έτοιμο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί γρήγορα και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα γρήγορα (αλλιώς δε θα στρώνει).
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και κόβουμε το μείγμα σε ρόμβους. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα αμύγδαλο.
Στον προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για μια ώρα περίπου, μέχρι να δούμε ότι έχουν ανοίξει οι χαρακιές.
Αν το βγάλουμε στην ώρα του, θα έχει κίτρινο χρώμα.
Αν το αφήσουμε λίγο παραπάνω, θα γίνει πιο καφετί.
Το ξαναχαρακώνουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε.