Υλικά
17-18 τετράγωνα κομμάτια καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού
3-4 κουταλιές ασβεστόσκονη
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
βανίλια
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τη φλούδα του καρπουζιού σε τετράγωνα κομμάτια.
Τα ρίχνουμε σε λεκάνη στην οποία έχουμε βάλει το νερό με την ασβεστόσκονη και τα αφήνουμε για 2 ώρες, ενώ κατά διαστήματα τα ανακινούμε.
Τα βγάζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Αφού μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) τα βάζουμε σε κρύο νερό μαζί με το χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του καρπουζιού μαζί με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Αφού κοχλάσουν για 1 λεπτό τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε βανίλια και τα βράζουμε.
Το γλυκό είναι έτοιμο όταν "δέσει" το σιρόπι.
Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.