Υλικά
500 γρ. ακτινίδια ώριμα
400 γρ. ζάχαρη
3-4 σταγόνες λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ώριμα ακτινίδια και τα κόβουμε κομμάτια.
Τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε εύκολα με το εργαλείο του πουρέ.
Προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι καφέ νερό, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 10 λεπτά.
Όταν αφρίσει αφαιρούμε τον λευκό αφρό με ένα κουτάλι να μείνει καθαρή η μαρμελάδα.
Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά.
Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.