Υλικά
1 κιλό σύκα
1/2 κιλό ζάχαρη
3 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Διαλέγουμε τα σύκα ώριμα και γερά.
Αφαιρούμε τη φλούδα,τα βάζουμε σε λεκάνη και τα λιώνουμε.
Τοποθετούμε τον πολτό από τα σύκα μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει και αφαιρούμε τον αφρό.
Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζουμε στα βάζα.