Υλικά
1 κιλό λεμόνια, ακέρωτα
1.100 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λεμόνια.
Τα κόβουμε και παίρνουμε μόνο τη σάρκα, απομακρύνοντας τις φλούδες με την ψίχα (το άσπρο μέρος) που μπορεί να έχουν πάνω τους.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια με σχολαστικότητα.
Κόβουμε τη σάρκα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Παίρνουμε τις μισές από τις φλούδες και τις βράζουμε για 20 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε κι από αυτές την ψίχα, ώστε να μείνουν όσο γίνεται πιο καθαρές.
Τις περνάμε από το μπλέντερ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα λεμόνια και τις φλούδες, τη ζάχαρη και το νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά ανακατεύοντας τακτικά με μια φαρδιά ξύλινη κουτάλα.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν περάσει και το τεστ του πιάτου και της σταγόνας.
Τοποθετούμε τη ζεστή ακόμα μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Αφού κλείσουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.