Υλικά
1 καρπούζι μικρό
4 ποτήρια ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού
2-3 γαρίφαλα
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τη σάρκα και τη φλούδα αφήνοντας μόνο το άσπρο μέρος του καρπουζιού.
Κόβουμε σε κομματάκια και βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δούμε ότι τα κομμάτια έγιναν κάπως διάφανα.
Βάζουμε τα κομμάτια στο μπλέντερ ή με το πιρούνι και τα λιώνουμε.
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.