X

Μηλόπιτα με Μαρέγκα Φουντουκιού ή Αμυγδάλου

Η συνταγή για μηλόπιτα με μαρέγκα φουντουκιού ή αμυγδάλου.

Υλικά

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

120 γρ. βούτυρο

70 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κρόκοι αυγών

2 κ.σ. γάλα

1 βανίλια

Για τη γεμιση:

600 γρ. μήλα

1/2 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. αμύγδαλα κομμένα

4 κ.σ. σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ

5 κ.σ. μήλο κομπόστα προαιρετικά

Για τη μαρέγκα:

2 ασπράδια αυγών

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Με τα υλικά για τη ζύμη, ζυμώνουμε και τη βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα 30x20 εκ. Ψήνουμε 15 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή κύβους και ανακατεύουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.

Στη συνέχεια τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν προσθέτουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε πάνω στα μήλα και με ένα βρεγμένο κουτάλι την απλώνουμε να είναι λεία.

Πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.