Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα ή έτοιμη ζύμη για κρουασάν
2 μήλα κομμένα σε 8 φέτες χοντρές
1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1 φλιτζ. σπράιτ αναψυκτικό
2-3 κ.σ. λιωμένο βιτάμ + λίγο για το ταψί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Ανοίγουμε το φύλλο, τ ο κόβουμε στη μέση κάθετα και έπειτα σε 8 τρίγωνα.
Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε από μια φέτα μήλο, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη,τυλίγουμε από τη φαρδιά πλευρά προς την στενή σε κρουασάν.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι, βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο.
Ανακατεύουμε στο λιωμένο βιτάμ τη ζάχαρη με την κανέλα και ρίχνουμε επάνω στα κρουασάν.
Τέλος ρίχνουμε το σπράιτ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.