Υλικά
200 γρ. ζάχαρη για την καραμέλα
500 γρ. μήλα
500 γρ. ανθότυρο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
2 βανίλιες
20 γρ. κορν φλάουερ
150 ml. γάλα
κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα (να καραμελώσει).
Την αδειάζουμε σε ένα πυρέξ καλύπτοντας όλη τη βάση και αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τα τοποθετούμε πάνω στην καραμέλα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, τις βανίλιες και στο τέλος το κορν φλάουρ μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Μπαίνει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.