Υλικά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
ελάχιστο αλάτι
3 & 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ζάχαρη άχνη
κανέλα για πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
2 μεγάλα μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
3 κ.σ. ζάχαρη
2/3 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα και ρίχνουμε το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Βάζουμε στη φωτιά τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να εξατμισθεί το νερό τους και να γίνουν περίπου σαν μαρμελάδα.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα καρύδια και τις σταφίδες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο αλεύρι, και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε απαλά, χωρίς να παιδέψουμε τη ζύμη.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλά πιτάκια και βάζουμε στο κάθε ένα, λίγο από το κρύο μείγμα των μήλων με το κουταλάκι.
Τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, και τα ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.