Υλικά
Για τη ζύμη:
250 γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 1/2 κ.σ. περίπου ξερή μαγιά
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 αυγά
1 αυγό για το άλειμμα της ζύμης
Για τη γέμιση:
200 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια
2 κιλά μήλα
10 κ.σ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια μαλακιά ζύμη που την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Σιγοβράζουμε τα μήλα με το νεράκι να μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε με πηρούνι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 9x9 εκ.
Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στη μέση βρέχουμε τις άκρες και κλείνουμε προσεκτικά πάνω απ τη γέμιση τις γωνίες από το τετράγωνο φύλλο φτιάχνοντας ένα πουγγί.
Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200-220 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.