Υλικά
375 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
125 γρ. βούτυρο μαλακό
180 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
3 μήλα
χυμός λεμονιού
κανέλα
1 1/2 κ.σ. κορν φλάουερ
2 αυγά
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια πάνω στο αλεύρι και με τα χέρια μας τρίβουμε τα δύο συστατικά μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αναμιγνύουμε.
Σε χωριστό σκεύος βάζουμε τα καθαρισμένα μήλα, κομμένα σε μκρά κυβάκια και τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Πασπαλίζουμε τα μήλα με κανέλα, ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα μήλα στο μπολ με το αλεύρι, τα ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Ανακατεύουμε όλο το μίγμα μας με κουτάλι, να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη και κανέλα.