Υλικά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
3 κουταλιές νερό
γλυκό κουταλιού της προτιμήσεώς σας
Εκτέλεση
Kοσκινίζετε το αλεύρι με την ζάχαρη και τρίβετε μέσα το βούτυρο.
Pαντίζετε το μίγμα με νερό ενώ ανακατεύετε με το πιρούνι.
Mαζεύετε την ζύμη σε μια μπάλα, την ζυμώνετε ελαφρά και την ανοίγετε σε φύλλο χοντρό.
Tο στρώνετε σε φόρμα για τάρτες.
Kόβετε με ψαλίδι τις άκρες που εξέχουν και κάνετε ένα πλαίσιο αυλακωτό.
Tρυπάτε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι, την σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο επί 30’.
Tην βάζετε σε δυνατό φούρνο και αφήνετε να ψηθεί επί 12’.
Ύστερα από 5’ ανοίγετε τον φούρνο και αν στην τάρτα φανούν φούσκες την τρυπάτε αμέσως και αφήνετε να ολοκληρωθεί το ψήσιμό της.
Aφήνετε την άδεια τάρτα να κρυώσει και κατόπιν την γαρνίρετε με κεράσι, βερίκοκο ή με οποιοδήποτε άλλο γλυκό του κουταλιού.
Πασπαλίζετε με αμύγδαλο ασπρισμένο, κομμένο και ψημένο στον φούρνο.