X

Πεντανόστιμα Ταρτάκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα ταρτάκια.

Υλικά

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. βιτάμ εκτός ψυγείου

2 αυγά

8 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. σόδα

2 κ.γ. λεμόνι, χυμός

1/3 φλ. νερό

2 βανίλιες

1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια

350 γρ. γάλα φρέσκο παγωμένο

1 κουτί κομπόστα, διάφορα φρούτα, 850 γρ.

1 φύλλο ζελατίνα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το βιτάμ, τις βανίλιες και τα τρίβουμε με το χέρι να ψιχουλιάσουν.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το 1 κ.γ. λεμόνι και τα ρίχνουμε μέσα.

Ανακατεύουμε το νερό με το υπόλοιπο λεμόνι, βάζουμε μέσα τη σόδα να αφρίσει και τα αδειάζουμε.

Ζυμώνουμε να έχουμε μια ζύμη σφιχτή και εύπλαστη.

Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 30’.

Στραγγίζουμε την κομπόστα από το σιρόπι και κρατάμε ένα ποτήρι.

Βάζουμε σε ένα μπρίκι το μισό ποτήρι σιρόπι, σπάμε τη ζελατίνα και τη ρίχνουμε μέσα.

Το βράζουμε ανακατεύοντας το μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνα.

Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το ανακατεύουμε με το άλλο μισό ποτήρι σιρόπι και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο.

Λαδώνουμε τα φορμάκια με ηλιέλαιο.

Μετά παίρνουμε ικανή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες σαν ένα μεγάλο καρύδι.

Τις πιέζουμε με τις παλάμες μας να γίνει σαν πιτούλα.

Την βάζουμε στο φορμάκι και την πιέζουμε με τους αντίχειρες μας γυρίζοντας συγχρόνως το φορμάκι γύρω-γύρω να απλωθεί στον πάτο και στα τοιχώματα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Όταν κρυώσουν τα ταρτάκια, χτυπάμε την κρέμα με το γάλα στο μίξερ 2’.

Με ένα κουτάλι ή με κορνέ, γεμίζουμε τα ταρτάκια να κάνουν και λίγο βουναλάκι.

Από πάνω στολίζουμε τα κομματάκια κομπόστας πιέζοντας τα ελαφρά να καρφώνονται μέσα στην κρέμα.

Σ’ αυτή φάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα και να φτιάξουμε ζελέ του εμπορίου ή γλυκά κουταλιού (σύκο-νεράτζι-κεράσι κ.α.) και να φτιάξουμε ζελέ με το σιρόπι τους.

Βάζουμε τα ταρτάκια με ένα δίσκο στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν και να σταθούν.

Όταν ο ζελές γίνει σαν πηχτό σιρόπι (και να πήξει λίγο δεν πειράζει, τον ανακατεύουμε να σπάσει η πήξη)πιάνουμε τα ταρτάκια από τη βάση και τα βουτάμε ανάποδα στο ζελέ να καλυφθεί η κομπόστα και η κρέμα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 2-3 ώρες, είναι έτοιμα.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.