Υλικά
1 μικρό μπαγιάτικο ψωμί
3-4 αυγά
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα γάλα
1 βανίλια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
λίγα αμύγδαλα φιλέ
λίγο βούτυρο για το άλειμμα
μέλι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε κύβους.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε την κανέλα, την κρέμα γάλακτος και τέλος το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί (περίπου 20x20 εκ.).
Βουτάμε τους κύβους του ψωμιού μέσα στο μείγμα των αυγών ώστε να βραχούν γύρω γύρω και τους στρώνουμε στο ταψί μας.
Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για αρκετές ώρες ή ακόμη καλύτερα το αφήνουμε για την επόμενη ημέρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς, ξεσκεπάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλων.
Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντάς το εδώ κι εκεί με μέλι.