Υλικά
5-5 1/2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα ζεστό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/3 κούπας ζάχαρη + 1 κουταλάκι
2 αυγά χτυπημένα
1/4 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα φυτική ερμόλ
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κούπας χλιαρό νερό
Για το γλάσο: (προαιρετικά)
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
2-3 κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη φυτική σαντιγί, και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μαγιά με το νερό και την διαλύουμε.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε στο μπόλ μία κούπα από το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τη μαγιά.
Βάζουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει.
Καλύπτουμε το μπόλ με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί, σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και με πλάστη τα ανοίγουμε.
Κόβουμε με το μαχαίριλωρίδες και τις κάνουμε μπαλάκια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε απαλά με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ θα φτιάξουμε το γλάσο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του γλάσου και με πινέλο αλείφουμε καλά τις μπουκίτσες.
Αφήνουμε να στεγνώσουν.