Υλικά
2 πορτοκάλια
5 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
300 ml σπορέλαιο
380 γρ. σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
500 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
ξυλάκια κανέλας και γαρίφαλα
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε ολόκληρα με τη φλούδα τους τα πορτοκάλια σε μπόλικο νερό για να ξεπικρίσουν και να μαλακώσουν περίπου 20-30 λεπτά.
Τα κόβουμε στα 4, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ (με τη φλούδα).
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόχαρτο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κομμάτια.