Υλικά
Για τη βάση:
180 γρ. αλεύρι
60 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αυγού
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα της τάρτας
Για τη γέμιση:
400 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
125 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει τραχανάς.
Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 26 εκ. και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες 22 εκ.
Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε τα αυγά με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καρύδια.
Απλώνουμε το μείγμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας καιψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει.