Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
5 μήλα
80 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. μέλι
50 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα
χυμός από 1 λεμόνι
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στη μέση.
Βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε το κάθε μισό σε λεπτές φέτες.
Ραντίζουμε τις φέτες με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Απλώνουμε το μέλι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε 1 δίσκο με διάμετρο 26 εκ.
Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα ή την καρυδόψιχα και βάζουμε με τη σειρά τις φέτες των μήλων.
Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και ρίχνουμε επάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.