Υλικά
1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα, χοντροκοπανισμένη
2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1 φλιτζ. ψιλοκομμένα βερίκοκα ξερά
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. ούζο
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. χουρμάδες ξεροί και ψιλοκομμένοι
1 φλιτζ. λάδι
χυμό από 1 λεμόνι και 1 κομμάτι από τη φλούδα του
4 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει χρώμα.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού, την κανέλα, το ούζο και τον γλυκάνισο.
Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, μαζί με την αμυγδαλόψιχα, τους χουρμάδες και τα βερίκοκα.
Ανακατεύουμε το μίγμα στην κατσαρόλα συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει ο χαλβάς και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε το ζεστό χαλβά σε φόρμα και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι.
Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.