Υλικά
3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
1/2 ποτήρι λάδι
100 γρ. φυτική μαργαρίνη
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
5 γαριφαλάκια
1/2 φλιτζάνι σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
Εκτέλεση
Σε μια βαθιάκατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ξανθύνει.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε το νερό, τα μήλα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τις σταφίδες.
Αφήνουμε να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πιει όλο το νερό.
Σκεπάζουμε με πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε να στεγνώσει ο χαλβάς για 20 λεπτά.
Τον βάζουμε σε φόρμα και τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε κανέλα.