Υλικά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι καλαμποκιού
1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
8 κ.σ. μέλι
3 1/2 κούπες νερό
1 ξυλαράκι κανέλας και 2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
από 1/2 κούπα καρύδια, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης
4 ξερά βερίκοκα
2 ξερά γλυκά δαμάσκηνα κομμένα κομμάτια
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλαράκι κανέλας και τα γαριφαλάκια.
Διαλύουμε εκεί μέσα το μέλι και κλείνουμε το μάτι.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη 1,5 κουτ. αλεύρι για να το ροδίσουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.
Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφαιρούμε από το νερό το ξύλο κανέλας και τα μοσχοκάρφια.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι σιγά και ανακατεύοντας.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να γίνει ενιαία η μάζα και την αδειάζουμε σε μια φόρμα ή σε ατομικά μπολάκια ή φορμάκια.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.